Фонтанът с пеликаните на площад Стефан Стамболов“ в Пловдив временно няма

...
Фонтанът с пеликаните на площад Стефан Стамболов“ в Пловдив временно няма
Коментари Харесай

Спират Фонтана с пеликаните в Пловдив

Фонтанът с пеликаните на площад „ Стефан Стамболов “ в Пловдив временно няма да работи, оповестиха от общината. Той се стопира за главно разчистване, каквото не е правено повече от 10 години.

Машинно и със специфични препарати ще бъде отстранен наслоеният варовик върху каменната обшивка. След това реставратор ще я полира и върху нея ще бъде положена запечатка, с което да се подсигурява дългогодишен резултат. Предвидено е също възобновяване на компрометирани фуги и почистването на всички останали детайли на оборудването.

След привършване на плануваните действия се чака фонтанът да блесне с цялата си хубост – като при построяването му в края на 60-те години на предишния век.

По-лесно и дейно ще бъде и постоянното ежеседмично ръчно разчистване, което чиновници на общинското дружество правят от пролетта до късната есен, когато фонтанът работи. При удобни метеорологични условия той още веднъж ще бъде пуснат преди Великден.

От април стартира обзор на техническото положение на всички други фонтани и на публичните чешми в Пловдив, които ще бъдат пускани поетапно.

Пеещите фонтани, които се поддържат по контракт на общината с определена след социална поръчка компания, също се приготвят за новия сезон. Почистването им към този момент стартира, прави се профилактика. Предвижда се най-късно до края на април и те да бъдат пуснати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР